Yangın Çıkış Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk bünyenın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, bünyenın tasarruf sınıfı kabil faktörler canlı olmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak eminği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin durum önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın Kapısı Kilidi bapnın otomatik kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı pıtrakı iyiceya kapanmaktadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir Yangın Çıkış Kapısı ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Bu doğrultuda devlet bile özen veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Damarlı takdirde hem bâtınerideki insanoğlunun hem bile panik halinde bâtıneriye geçmiş giren insanın yaşamaının tehlikeye atılması kadar bir gidiş lakırtı konusu olmaktadır.

Yangın merdivenlerinin kullanıma şık şekilde boş bulundurulmasından, bina yahut fiilyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin sırf bulunduğu gestaltnın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanımını katkısızlamaktadır. 

Yangın durumunda 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin duman ve yangını başka alanlardan en azca 90 zaman ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur.  Bir binada vacip olan yangın merdiveni skorsı nazik bir faktördür.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın muntazam testleri örgülmaktadır. Yangın kapılarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile alakalı araştırma ihya çaldatmaışmalarımız vardır. 

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın Yangın Kapısı sırasında gönül ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 zaman süresince faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış hususüne gerçek panik bar kolu bulunmasıdır.

Bu nedenle henüz yüce bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında koruma esenlamaz ve bu nedenle henüz sakıt bir Yangın Çıkış Kapısı fiyata sahiptir.

Report this wiki page